Dansen in de regen

“Ik zie je dansen in de regen en wil je vertellen dat ik zo van je geniet.” Het is mijn 37e verjaardag en sta weg te regenen op een festival in Emmen. Voor me staat een vrouw die ik nooit eerder heb gezien. “Iedereen gaat schuilen en jij blijft maar dansen.Het raakt me.” Ik knik beleefd en verbijt de tranen die toch al gehuild wilden worden. Het zal een combinatie van bier en melancholie zijn.

Want was het een strijd om hier te komen. Lang was er geen ruimte in mijn hoofd en hart voor andere dingen, omdat het misbruik alles overschaduwde. Alsof ik uit een doos wilde klimmen maar dat het buiten de doos ook donker was. En dat het klimmen nog vermoeiender was dan maar te accepteren dat mijn leven was.

“ Je was ook een stil kind en deze dingen gebeuren nou eenmaal.Het is mij ook overkomen, maar je moet gewoon je mond houden.” Mensen van wie ik dacht dat ik ze blind kon vertrouwen bleken vreemden te zijn. Ze zeiden zinnen die me zelfs nu nog in de nacht wakker houden. Want waarom moest ik zwijgen. Had ik dan geen stem gekregen om hem te laten horen?

En dat is waarom ik deze stichting een warm hart toedraag. Zij zijn ouders van een misbruikt meisje. Een ouder zoals velen van ons. En wat zij doen lijkt misschien klein, maar is zo groot.

Zij geven kinderen de kans om nog een dagje kind te zijn te midden van alle volwassen dingen. Want dat is alles wat je wilt. Een “gewoon” gezin zijn. Eentje waarin de grootste zorgen zijn wie de tafel moet afruimen of waarin je kibbelt over dingen die je morgen bent vergeten. Maar dat gezin is er niet meer. En er is geen weg terug.

En net dat ene dagje weg kan een lichtpuntje zijn waardoor je weer een week vol onderzoeken en vragen vol kunt houden.

Ik kreeg hem pas op mijn 37e verjaardag. Een dag waarop ik zelf de stralende zon was in de regen. En als ik weer wakker lig in het donker denkend aan de dat ik een stil kind was, denk ik “Op die ene dag dat ik danste in de regen, dacht ik daar niet aan. Dat was mijn dag.” En dat gun ik ieder kind.

https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/chantal-kuipers-0/ddc46cab-cda1-4816-8d96-bdf41ca51baf

3 reacties

YP Menger 13 juni 2019 Reageer

❤✊

Emile 15 juni 2019 Reageer

Wat ben jij toch een Kanjer! Ondanks dat wij elkaar nog helemaal niet zo goed kennen hou ik van je.

Joyce soer 5 juli 2019 Reageer

Prachtig ❤

Geef een reactie